Amsterdam Bijdeles

De docenten

 • Sander - Vestigingsmanager

  Sander de Jong deed in 2010 eindexamen VWO aan het Driestar College in Gouda in de vakken: Nederlands, Duits, Engels, Wiskunde A, Scheikunde, Natuurkunde en Management & Organisatie. Na een jaar Geneeskunde heeft hij Theologie gestudeerd aan de VU. Na al eerder bij Westwijs te hebben gewerkt is hij vanaf oktober 2020 vestigingsmanager aan de Rijpgracht, ook bij Amsterdam Bijdeles.

  Sander heeft altijd al een grote affiniteit gehad met onderwijs en geniet er van om te helpen bij alle verschillende vakken. Van de stelling van Pythagoras, naar de Koude Oorlog en dan Franse grammatica. ‘Ervoor zorgen dat de leerling vrolijk naar huis gaat, omdat ze de stof begrijpen of omdat ze al hun huiswerk af hebben. Dat maakt het werk zo leuk!’

 • Pleun - Docent

  Pleun Strooper is in 2016 geslaagd voor het NG/NT profiel met economie aan de BSG in Bergen. Hierna is ze begonnen aan haar bachelor Neuroscience aan de UvA, die zij in 2020 heeft afgerond met een stage voor een neuromarketingbedrijf. Om haar kennis meer te verbreden heeft ze gekozen voor de master MPA (Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences) aan de VU, waar ze nu vol op mee bezig is. Hiernaast is Pleun altijd opzoek naar de leukste terrasjes in Amsterdam (tips zijn altijd welkom :) ) om daar met vrienden af te spreken. Pleun is al sinds 2018 onderdeel van het Westwijs-team en werkt nu dus ook voor Amsterdam Bijdeles. Ze zet graag een extra stap om kinderen ondersteuning te geven met het maken van hun huiswerk.

 • Ayman El Ghalbzouri Huiswerkbegeleiding Amsterdam West

  Ayman - Docent

  Ayman el Ghalbzouri begon in 2008 bij het Cartesius Lyceum aan zijn middelbareschooltijd. Na twee jaar op de havo te hebben gezeten mocht hij het op het vwo proberen. In 2014 slaagde hij voor zijn vwo examen voor het N&G/N&T profiel.
  De exacte vakken lagen Ayman erg goed en hij besloot dan uiteindelijk dan ook Natuur- en Sterrenkunde te studeren aan de UvA/VU. Tijdens zijn bachelor heeft Ayman twee minoren gedaan in educatie waardoor hij bevoegd tweedegraads docent is in natuurkunde en in wiskunde. Hij kwam op dit idee omdat hij beter wilde begrijpen hoe leerlingen leren en om kennis te maken met de nieuwste wetenschappelijke theorieën die spelen in het onderwijs. Op dit moment doet Ayman een master in Aerospace Engineering bij de TU Delft. Ayman werkte al een aantal jaar met veel plezier op de huiswerkbegeleiding bij Westwijs, en ging daarom graag door bij Amsterdam Bijdeles.

 • Tim - Haarlem Bijdeles

  Tim - Oprichter en eigenaar

  Tim Koning heeft vwo Economie & Maatschappij afgerond op de Vrije School in Haarlem. Hij heeft Sport Marketing afgerond aan de Johan Cruyff University en heeft zijn bachelor Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam behaald. Tim heeft hierbij als specialisatie de klinische richting gekozen. Daarnaast heeft hij een master behaald in Sport- en Prestatiepsychologie. Deze master heeft veel raakvlakken met het onderwijs, hier gaat het immers ook om presteren. Nu is Tim sportpsycholoog bij YAAP. Samen met Michiel schreef hij het boek De Talentformule over het belang van plezier bij talentontwikkeling. Iets wat dagelijks in de praktijk wordt gebracht op de huiswerkbegeleiding. De huiswerkbegeleidingsschool die Tim in 2013 met Michiel startte, Haarlem Bijdeles, is sinds 2021 ook in Amsterdam actief: zo ontstond Amsterdam Bijdeles.

 • Michiel - Haarlem Bijdeles Haarlem

  Michiel - Oprichter en eigenaar

  Michiel van Schagen heeft vwo Cultuur & Maatschappij afgerond op de Vrije School in Haarlem. Daarna heeft hij Politicologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Michiel heeft zijn Master Internationale Betrekking Cum Laude afgerond. Daarna is hij gaan werken als docent op de universiteit, waar hij aan de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en het University College Utrecht lessen geeft over Politicologie en Internationale Betrekkingen. Tijdens zijn studie begon hij met het geven van bijlessen en huiswerkbegeleiding als zzp'er, onder de naam Haarlem Bijdeles, samen met Tim. Sinds 2021 is Haarlem Bijdeles ook actief in Amsterdam, als Amsterdam Bijdeles, een voortzetting van Westwijs Huiswerkbegeleiding.

Onze videos

Onze waarderingen

 • Moeder van Hylke Onze zoon heeft bij de huiswerkbegeleiding een plek gevonden waar hij zich kan concentreren op zijn huiswerk. Hij krijgt hulp op maat wanneer hij daarom vraagt (en ook wanneer hij daar niet om vraagt).
 • Moeder van Defne Wij vinden de huiswerkbegeleiding heel fijn, het heeft mijn kind veel geholpen. De begeleiders zijn goed, want ze kunnen met ieder vak helpen wanneer het nodig is. Zeker een aanrader!
 • Moeder van Floris Mede op advies van de huiswerkbegeleiding is Floris dit jaar naar een andere school gegaan, voor meer structuur en duidelijker huiswerk. Zo kan hij straks verder zónder huiswerkbegeleiding. Dat zou het doel van elk huiswerkbegeleidingsinstituut moeten zijn.
Bekijk alle referenties